23. srpna 2006

Aktualizace Obludy

Po dlouhé době jsem se dostal k tomu, abych aktualizoval obludu.

Přes noc jsem aktualizoval pár balíčků a dnes ráno jsem se pustil do kernelu: make oldconfig a prošel jsem nové vlastnosti co v kernelu 2.6.17 přibyly od dob 2.6.13. Povypínal jsem některé nepotřebné věci, něco přidal, zkompiloval, zkopíroval image kernelu a System.map, nainstaloval moduly, zapsal lilo.

Říkám si, nabootuje nebo ne? Risknul jsem to a pomoci lilo -R 2.6.17-r4 jsem nastavil poslední verzi kernelu jako tu, která bude jednou spuštěna a zadal reboot. Obluda naběhla a já byl rád, že nemusím letět do sousední vesnice.

Provedl jsem pár testů - ten nejdůležitější z nich byl otestování rychlosti SCSI řadiče. Verze od verze se ovladač v jádře lepší, ale na rychlost ovladače zkompilovaného jako modul stále nemá. Ale třebas jednou

Teď mi volal Luboš - TS Bohemia pro nás má paměťové moduly pro obludu a také tam na nás čekají 2 UPSky. Super. Takže nakonec se do sousední dědiny podívám.

Poslední věc co aktualizuji je Apache a PHP. U Apache jsem zapl USE="mpm-worker threads". Uvidíme co to udělá s výkonem. Snad to bude o něco lepší :-D. PHP při použití threads neumí sharedmem... No uvidíme co z toho vyleze...

Žádné komentáře:

Okomentovat