24. srpna 2006

Paměti do Obludy a UPSky...

Tak jsem se konečně dočkal a Obluda dostala 2 paměťové moduly po 512MiB, celkem tedy má 1GiB RAM místo 256MiB RAM a je zálohovaná pořádnou UPS.

2x 128MiB jsem musel vytáhnout, jinak kernel psal nějaké chyby. Možná v opačném pořadí (2x512, 2x128) by to fungovalo v pohodě. Ale to je ještě o testování až bude čas si s tím hrát.

Ale abych nezapoměl - po nainstalování pamětí a UPSky byla Obluda docela dlouho nedostupná - nějak si BIOS nezapamatoval, kterýže to disk má použít pro bootování a na ostatních byly nějaké polomrtvé verze lila. Takže jsem viděl jen LI 99 99 99 ... nebo LI 9A 9A 9A 9A ... Prostě hororový sen...

Navíc nebylo z čeho nabootovat záchranné CD, nikde ani JEDNA JEDINÁ CD-ROM mechanika. Tak jsem to zabalil a jel domů. Stáhl jsem a vypálil PLD-Rescue CD a ze skříně vytáhl DVD mechaniku a vydal se zpět k Obludě. Připojil jsem mechaniku místo IDE disku a najednou jsem viděl správné LILO. Nabootoval jsem tedy do linuxu, hodil LILO na všechny SCSI disky a připojil zpátky IDE disk a po nabootovaní systému hodil LILO i na něj. Uff.

Další věc co přestala fungovat, tentokráte v souvislosti s aktualizací JDK - Wildfire, jabber server. Stačilo smazat ~/.install4j a Wildfire poslušně naběhl. Uff podruhé.

Teď už jen vyřešit komunikaci počítačů s UPS a budu naprosto spokojen. Ještě možná na obludě rozjedu kernel s XENem, zatím jen v dom0.

Žádné komentáře:

Okomentovat