2. září 2006

Další člen domácnosti

Máma hodně dlouho mluvila o tom, že by jsme si mohli pořídit pejska. Jenže čas letěl a pejsek pořád žádný...

Protože od září bude doma trvale bydlet zas o jednoho člena rodiny méně (já už jsem z domova hodně dlouho, teď přibyde i bratr), tak jsem si spolu se sestrou říkali, že teď už by se nějaký mazlíček hodil. A tak jsme chvíli probírali jakou rasu by bylo nejlepší pořídít aby se líbil všem. Já jsem byl pro něco opravdu maličkého, což neprošlo. Skončili jsme shodou na West Highland White Terrier - westík.


Začal jsem zkoumat internet, procházet inzeráty psát dotazy na jednotlivé nabídky. Postupně se vyprofilovalo několik nabídek, které přicházely v úvahu. Nebylo moc fér to před mámou úplně tajit aniž by měla možnost se jakkoliv bránit. Přeci jen to bude další člen rodiny o kterého se bude třeba starat.

Když jsem ji řekl, že je domluveno, že se jedeme podívat na štěně, tak z toho byla celkem vyjevená. Nechal jsem ji aspoň poobědvat a vyjeli jsme. Cestou jsme nabrali tátu, který akorát jel autobusem z práce a v Olomouci jsme se stavili pro sestu, která byla ve škole.


Tak a byli jsme všichni - tedy kromě bratra, který byl ve zkušebně a nacvičoval s kapelou. Jen ať si to užívá. Je to potřeba.

Když jsme dojeli do vesničky, kde bydlí majitelé maminky, tak jsme chvíli bloudili, ale nakonec jsme tu uličku našli. Uličku proto, že tam 2 auta vedle sebe neprojedou ani náhodou a navíc je slepá. Dojeli jsme až k poslednímu domku a zazvonili. Tam nás přivítala milá rodinka. Pozvali nás dál - do kuchyně a donesli koš se štěňaty.

Byli už jen 3, 2 kluci a jedna slečna. Slečna byla moc krásna, měla moc krásný kožíšek. Ale my chtěli kluka. Oba jsem si je pořádně prohlídl, pohrál si s nimi. Jeden byl takový ostýchavější, druhý byl číslo, ke každému doběhl a zkoumal. Vypadal i zdravější. Když jsem se ptal mámy, tak se distancovala, že prý kterého vybereme, ten bude. Hrůůůůza. Vždyť je to hlavně pro ni.


Cestou domů jsme se stavili v Globusu a koupili pár drobností. Zatím jen misku na jídlo a na pití a také pytlík granulí. Snad mu bude chutnat.

Zítra udělám par fotek a hodím je do fotoalba, tak se těšte.

2 komentáře:

  1. Jeee fakt super psisko, nadherné a na té poslednní fotce kouká fakt inteligentně. Bude to psí genius.. určitě. Nebo nejvyčůranější malá potfůrka jakou svět viděl. Je to terrier a o jejich povaze se nejlépe dočtete v knížce od Jeroma Klapky - Tři muži ve člunu, o psu nemluvě. Přečtěte a pochopíte xD

    Gratuluju k pejskovi.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak prcek už má jméno na kterém se shodla celá rodina, nikdo neprotestuje: Ruby!

    Takže tě hezky vítáme a máme tě všichni moc rádi ;-)

    OdpovědětVymazat