23. října 2006

Cena času, života, lásky ...

Dneska mi přišel e-mail od jedné osůbky, která je pro mě moc a moc důležitá. I když to nemám moc rád, e-mail sloužil pouze jako transportní médium pro prezentaci vyrobené v MocnéTečce.

Obsahem této prezentace bylo pojednání o ceně času. Interval o kterém se pojednávalo se postupně zkracoval. Od telativně dlouhého měsíce po relativně krátké tisíciny sekundy. Ke každému časovému úseku - měsíci, týdnu, dni, hodině, minutě, sekundě, setině, tisícíně - bylo nějaké přirovnání k nějakému povolání nebo události v životě.

Donutilo mě to zamyslet se nad tím. A sám jsem si našel ke každému časovému úseku období života. Našel jsem k němu pozitivní i negativní příklad. Ty pozitivní se našly snadněji, rád na ně vzpomínám, ty negativní se také nehledaly moc špatně, většinou se dokáží v nevhodný moment připomenou.

Nebudu se zde o tom rozepisovat, ale je na Vás zda se Vám podaří ke každému úseku něco najít. A na černotu a škaredé věci nemyslete. Protože stojí za to prožít každou tisícinu života v dobré náladě. A kdo tomu nevěří, jeho chyba ani neví o co příchází. Sám se to snažím některým vysvětlit, ale nedaří se a nedaří a dál si žijí ve svém světě plném deprese a špatné nálady. Škoda.

Život má neskutečnou cenu a každý kdo jen pomyslí, že si na něj šáhne je srab. I já jsem tím srabem. Přiznávám se bez mučení. Ale tohle období je už dávno pryč. Škoda jen, že nedokáži pomoci lidem v okolí co se teď trápí a na tohle myslí. U jednoho kamaráda mám pocit, že se tím dělá zajímavý. Jeho volba.

Další věc je, že láska je důležitou součástí života člověka. Někdo říká, že není, ale ten pak nepoznal co je to opravdu milovat, co to s člověkem dělá a že i když občas přinese něco trápení, většinou přináší mrtě moc zážitků a super věcí. A já jsem teď zamilovaný a cituji Honzu: "Zkurvenej optimista!".

2 komentáře:

  1. Pěkné to je. Mám radost, že máš radost. O optimistech se říká, že akorát nejsou informovaní. Mimochodem to není pravda. Ale někdy tomu sami nevěříme. ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. A všechno je v tahu, láska, štěstí... I to se stává. Ale cenu času znám a nezapomenu.

    OdpovědětVymazat