4. února 2007

Konec zkouškového, 5. semestr úspěšně zakončen

Po dlouhé době jsem se dostal k tomu, abych napsal zase něco málo do blogu. Tentokráte to nebude nic zábavného, ani technického. Proto bych Vám doporučil tento zápisek vynechat :-O.

Toto zkouškové bylo jedno z rozhodujících vzhledem k dalšímu studiu. Opakoval jsem jeden předmět, který mě fakt prudil - Numerická matematika a pravděpodobnost (INM) a jeden předmět z loňského studijního plánu, protože mi na něj vloni nevybylo kreditově místo - Návrh počítačových systémů (INP).

Co se Numerické matematiky a pravděpodobnosti týče, nakonec to nebyl tak těžký předmět. Jen jsem vloni neměl být línej se to naučit. Ono nakonec by se to vyřešilo třeba Novákovým rozdělením pravděpodobnosti, svět by se nezbořil. Jen se mě neptejte na statistický test na hladině pravděpodobnosti, nevím o čem je řeč :-D.

Naproti tomu Návrh počítačových systémů jsem letos ani v nejmenším nepodcenil a tak jsem nakonec udělal zkoušku hned na poprvé. Uff. A to mě kluci strašili jaký to byl vloni problém, že to nedám. Dal jsem.

Docela mě ale potrápily Mikroprocesorové a vestavěné systémy (IMP). Říkal jsem si, že bych mohl ze střední školy něco znát a ono houby zlatá rybko. I když dost asi dalo i to, že jsem neměl s sebou vytištěnou kompletní dokumentaci. Bylo to povoleno a já si tak způsobil problém sám. Nakonec jsem to na druhý pokus zvládl. Poznámka pro příště: pokud bude povoleno ke zkoušce cokoliv, využijte toho, určitě vám to nejednou zachrání krk.

Další na řadě jsou Informační systémy (IIS). Předmět, o kterém jsem si myslel, že by mě mohl bavit. Nebavil, šlo o pokračování databází, o kterých jsem si myslel to samé. Nemám rád pojmy jako tranzitivní uzávěr…

Asi nejtěžší zkouška letos byla z Modelování a simulací (IMS). A opět můžu říct, že se stačilo naučit a šlo ji zvládnout. I když až na třetí pokus. Docela jsem se zapotil a pár nocí kvůli tomuto předmětu nespal. A za to, že při tom moje duševní zdraví neutrpělo víc než bylo zdrávo vděčím té nej osůbce - Petře. Když jsem na tom byl nejhůř, objevila se na ICQ a já se místo učení věnoval ji. Ani o té zkoušce neví. Díky holka!

První a z mého pohledu nejjednodušší zkouška byla z Periferních zařízení (IPZ). Nejjednodušší proto, že jsem ještě neměl hlavu plnou jiných věcí a tak šlo učení pěkně v pohodě. A navíc jsem se dřív o HW a periferie zajímal. Ale už je ze mě spíš sytémák. Ani programátor, ani technik, ale ten kdo obojí drží v kupě.

Síťové aplikace a správa sítí (ISA) povídáte? Ano, četl jsem to asi 3x komplet skripta k tomuto předmětu, ale spíš jen tak letem světem. Něco o tom vím vzhledem k práci pro ISP a doufal jsem, že to vyjde. Vyšlo a to docela dobře.

Poslední na řadě je Tvorba uživatelských rozhraní (ITU). Předmět je to super, jen docela MS centrický. Osobně bych volil jinou cestu v zadávání projektů a tak vůbec. A hlavně bych měl nějaké jasnější požadavky na semestrální projekt do tohoto předmětu. Byly moc vágní a tak některým umožnily odevzdat jen nic nedělající, zbytečnou věc.

Nesmím zapomenout zmínit Rétoriku (RET), která mě skutečně bavila a rád jsem ji navštěvoval. To je asi poprvé a naposled, kdy jsem někam chodil rád.

Až budu s tou slečnou, co mi umožnila zkouškové prožít relativně v klidu a pohodě, tak ji musím moc a moc poděkovat!

Žádné komentáře:

Okomentovat