3. března 2007

Dodávka služeb v oblasti IT pro FirmaPoskytujiciAktivniTelemarketing™ a.s.? Ne, děkuji!

Znáte ty firmy, co chtějí vše, včera bylo pozdě, všechno je moc drahý a i když jste udělali přesně to co jsme poptávali, udělali jste to blbě?



Tak přesně sem bych zařadil FirmaPoskytujiciAktivniTelemarketing™ a.s.! Komunikace s nimi nebyla vůbec jednoduchá a v jeden okamžik nám řekli, že jim jde čistě o naše know-how. V ten moment to vypadalo, že CDJ dostane rozum a vybodne se na tento pochybný obchod. Nestalo se tak. Nakonec se s nimi místo 5ti serverů domluvila instalalce 3 serverů. Na jednom stroji se nainstaloval systém, který se pak rozdistribuoval i po ostatních serverech. Na jednom serveru s výkonějšímy procesory a větší pamětí se rozjelo vývojové prostředí a zkompiloval kernel s podporou KVM - virtualizace pro procesory s HW podporou.


Na firewall šíleně spěchali a tak jsme ve čtvrtek odpoledne, tedy po cca čtyřech hodinách dodali nainstalovaný základní systém přesně dle jejich požadavků a k tomu navíc věci, které se na routeru můžou hodit (iproute2, openvpn, iptables, nastavil se NAT…). Zbývalo jen pár věcí donastavit (veřejnou IP adresu, vnitřní IP adresu, VPN, certifikáty). Server se připojil do jejich sítě a bylo domluveno, že jak bude připojen k internetu, tak nám bude sdělena veřejná IP adresa a věci, které nebyly úplně košér se doladí.


Ještě ve čtvrtek se jim psal e-mail s návrhem toho co chtěli a toho jak by se to udělalo + nabídka na další HW, který požadovali.


V pátek jsme o nich celý den neslyšeli (nejspíš kvůli tomu, že byl CDJ v Praze), večer mi pak byl přeposlán e-mail, v kterém reagovali na nabídku HW a požadavky co měli na firewall byly zas najednou úplně jiné než v dokumentu, podle kterého jsme instalovali. Najednou chtěli věci o kterých dřív nepadlo ani slovo.


Bral bych to v pohodě, ale už dřív, když se s nimi něco domlouvalo, tak jednou to co jsme navrhli bylo OK a na druhý den bylo vše jinak. A co nás v ten čtvrtek dostalo bylo, že nám řekli, ať zastavíme veškeré práce, protože možná Linux nakonec nebudou chtít a že se vezmou Windows 2003 Server.


Uvidíme, jak to nakonec dopadne, ale chci říct jediné - této firmě se vyhněte, jsou s nimi jen problémy :-).


Tak nakonec se servery instalovaly, ale špatný pocit zůstal. Jsem rád, že už je to pomalu za námi. A také doufám, že příště bude mít CDJ víc rozumu a těmto akcím se vyhne, případně se sepíšou a podepíšou požadavky na to co chtějí předtím, než se začne instalovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat