18. července 2007

Konečně vlastní DF!

Při pohledu na stav účtu poté co jsem zaplatil poslední zálohu na dovolenou jsem dospěl k závěru, že konečně nastal čas na to abych si pořídil vlastní digitální fotoaparát.



A tak jsem se pustil do zkoumání aktuální nabídky. Protože jsem měl zájem o nějaký rozumný ultrazoom s větším snímačem, minimálním šumem při použití vyšších hodnot ISO, manuálním ovládáním zoomu a možností manuálního ostření.

Tyto požadavky omezily výběr na pár typů. Například Fujifilm S9600 nebo Fujifilm S6500fd. Po přečtení českých diskusních fór a hlavně recenze na dpreview jsem zvolil Fujifilm S6500fd. Je to 6ti megapixelový fotoaparát s 10.7-mi násobným zoomem. Maximální hodnota ISO je 3200, ale pokud budete chtít fotky tisknout nedoporučuji jít nad ISO 800.

Společně s fotoaparátem jsem objednal paměťovou kartu Olympus XD 1GiB, typ H a pouzdro Lowepro Rezo 110AW.

Celá objednávka dorazila během dvou dnů a já si mohl začít užívat. Nejdřív mě fotoaparát zklamal tím, že nepodporuje standard mass storage, ale pouze PTP (picture transfer protocol). Po připojení fotoaparátu k počítači mi systém nabídl stažení fotografií. Potvrdil jsem nabídku a už jsem mohl v programu Digikam nastavovat které fotky se mají stáhnout a kam se mají uložit. A to jsem ještě na USB kabelu nalezl varování, že před připojením fotoaparátu mám nainstalovat software z dodaného CD. To jsem z krabice s fotoaparátem ani nevytahoval. Kdo ví, třeba nemít linux, mohlo to být jinak :-D.

Ještě najít vhodnou webovou galerii a budu moc, moc spokojený!

Fujifilm S6500fd, zdroj dpreview.com:



Paměťová karta Fujifilm XD 1GB type H (pořízena poté co jsem výše zmiňovanou kartu Olympus zaplnil):


Lowepro Rezo 110 AW (zdroj lowepro.com):


Žádné komentáře:

Okomentovat